Blog

De invloed van slaaptekort op je werkprestaties en hoe je het kan verbeteren

6 december 2023

Slaap je voldoende en voel je je uitgerust als je wakker wordt of sluimer je de wekker nog een paar keer voordat je uit bed stapt? Slaap heeft invloed op alle functies van het lichaam. Na een goede nachtrust zijn de fysieke weerstand en de mentale veerkracht van een mens weer hersteld. Het is essentieel voor een gezond leven, dus ook voor jouw vitaliteit als medewerker. Wat is de invloed van slaaptekort op je werkprestaties en hoe kan je het verbeteren? Je leest het in deze blog! 

De veroorzakers: slaapproblemen

Er zijn verschillende oorzaken van slaapproblemen. Universeel gezien zijn er zes factoren die een grote rol spelen bij slaapproblemen: de privésituatie, werk, gezondheid, leefstijl, persoonlijke belastbaarheid en socio-demografische factoren. Uit een wereldwijd onderzoek zijn zeven grote aanstichters naar voren gekomen. Veel van de veroorzakers vallen onder de noemer ‘stress’:

De gevolgen voor je werkprestaties

Goed en regelmatig slapen levert veel op: energie, een goed humeur en maximaal presteren. Slecht en onregelmatig slapen juist het tegenovergestelde. Dit zijn een aantal gevolgen waar je last van kan hebben op de werkvloer:

Tips om te verbeteren!

Ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik goed uitgerust op het werk kom, want van een chagrijnige collega wordt niemand vrolijk. Een positieve werkomgeving vinden wij bij careerdesQ heel belangrijk. In deze blog lees je hoe óók jij een positieve werkomgeving kan creëren voor jezelf!

Liefs,

Chantay
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details