Blog

Energiek op kantoor: de rol van voeding in productiviteit

2 februari 2024

Wanneer het gaat om productiviteit wordt er vaak gesproken over onderwerpen als timemanagement, samenwerken of motivatie. Belangrijke onderwerpen! Maar de rol van voeding wordt soms over het hoofd gezien. De keuzes die we maken in onze voeding hebben directe invloed op onze prestaties op de werkvloer, en het gezegde ‘’we zijn wat we eten’’ sluit hier perfect op aan. 

De basisprincipes van voeding 

We beginnen bij het begin: de basisprincipes van voeding. Het lichaam heeft een constante toevoer nodig van voedingsstoffen om optimaal te kunnen functioneren. 

Slim snacken 

Tijdens een werkdag draaien onze hersenen op volle toeren. Ze zijn de motor achter al ons werk. Met een stevig ontbijt en een voedzame lunch kom je al een heel eind, maar gezonde snacks tussendoor kunnen ervoor zorgen dat je energieniveaus op peil blijven gedurende de dag. Eet bijvoorbeeld noten, fruit, yoghurt of groenten als tussendoortje. Wanneer je dit soort gezonde snacks eet in plaats van suikerrijke opties, voorkom je pieken en dalen in je energie.

Hydrateren

Naast voeding is water drinken net zo belangrijk voor je productiviteit. Dehydratie kan namelijk zorgen voor concentratieproblemen. Voor sommigen is genoeg drinken gedurende de dag een eitje, terwijl het voor anderen nog best een uitdaging kan zijn. Dit zijn een aantal slimme tips: 

Ben jij tijdens je werkweek bewust bezig met je voeding en wat dit doet met je productiviteit? Probeer er eens op te letten en kom erachter welke gewoonten je wellicht kan veranderen. Een gezond lichaam is ten slotte de basis van een energieke geest. 

Liefs, 

Julia 
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details