Blog

Leer Guillaume (vestigingsmanager) beter kennen!

29 maart 2023

Voor Guillaume begon het jaar 2023 goed. Tegelijkertijd sloot hij het jaar samen met zijn collega’s succesvol af voor careerdesQ en promoveerde van senior consultant naar vestigingsmanager. Dat Guillaume zulke mooie stappen binnen careerdesQ mag maken is niet gek. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de herpositionering van het merk én met succes! Natuurlijk hebben we het in dit interview dan ook gehad over zijn manier van leidinggeven en wat zijn team nou zo succesvol maakt. Daarnaast leer je Guillaume als persoon beter kennen: Wat doet hij in zijn vrije tijd? Wie inspireert hem? En wat is de mooiste reis die hij ooit heeft gemaakt? 

Wanneer ik Guillaume op de werkvloer bezig zie, zie ik iemand die écht in zijn element is. Hij houdt iedereen scherp, heeft oog voor de doelen die behaald moeten worden en heeft plezier in wat hij doet. Ik vroeg één van zijn nieuwste teamleden Thirza iets te vertellen over Guillaume:

Thirza: “Ik had mijn nichtje Moïsha aan de telefoon en Guillaume hoorde dat ik het was (we kennen elkaar van vroeger omdat we allebei van Molukse komaf zijn). Hij vroeg gelijk of ik open stond voor een nieuwe uitdaging. Hij nam het gesprek over en voor ik het wist mocht ik op gesprek en ben ik sinds januari 2023 werkzaam bij careerdesQ onder leiding van Guillaume. Door zijn manier van leidinggeven weet hij je te motiveren en uit te dagen. Hij geeft graag zijn jarenlange praktijkervaring en kennis aan je door. Hij bekijkt elke situatie altijd met een kritische blik. Hij is een harde werker en betrokken bij zijn team, oftewel een echte people manager. Hij heeft aandacht voor je en houdt hierbij rekening met jou als individu. Daarnaast kan je altijd bij hem terecht voor advies, zowel privé als zakelijk. Op de werkvloer horen we regelmatig een aantal van zijn favorieten quotes voorbijkomen, zoals “actie in de taxi”, “de jeu van Deux” en “de tip van flip”. Hopelijk mag ik nog lang met en voor Guillaume werken.”

Julia: “Hoe ben je bij careerdesQ terecht gekomen?”

Guillaume: “Via zorgdesQ, daar heb ik bijna twee jaar gewerkt. In 2022 ben ik overgestapt naar careerdesQ. Ik ben daar eigenlijk terecht gekomen door de behoefte vanuit de organisatie. Intern en extern. ZorgdesQ groeide en kreeg er een aantal klanten bij die niet zorg-gerelateerd waren.”

Julia: “Hoe omschrijf je jouw manier van leidinggeven?”

Guillaume: “Ik hanteer verschillende leiderschapsstijlen, ik probeer ieder individu te benaderen op een passende wijze. Ik ben iemand die niet alleen top-down communiceert, ik probeer draagvlak te creëren vanuit het team. Ik ben denk ik wel het stereotype people manager. Ik ben echt een mensenmens.”

Julia: “Wat maakt jouw team succesvol?”

Guillaume: “Bij careerdesQ doen we het echt samen. We hebben een wij-cultuur en daar ben ik heel blij mee. Als Molukker zijnde kom ik ook uit een wij-cultuur. In mijn cultuur doen we alles samen, letterlijk alles. Dus dat voelt heel vertrouwd. Daarnaast krijgt mijn team ook bepaalde vrijheden en dragen we gezamenlijk de commerciële druk. Zo blijft het voor ons allemaal behapbaar. Ik werk met mensen die initiatief tonen, creatief zijn en actief met ideeën komen.”

Julia: “Waar zie je jezelf op zakelijk gebied over 5 jaar?”

Guillaume: “Waar mijn hart ligt is trainingen geven. Sales trainingen, commerciële trainingen, communicatietrainingen, noem het maar op. De arbeidsbemiddeling is wel echt een omgeving waarin ik mezelf comfortabel voel. Ik zou in die wereld wel als trainer actief willen zijn. Dat sluit ook aan op mijn privéleven. Ik ben voetbaltrainer en ik leid en begeleid trainers.”

Julia: “Wie inspireert jou?”

Guillaume: “Michael Jordan! Omdat hij het maximale uit zichzelf haalt onder druk. Als er geen druk is creëert hij druk. Het houdt hem scherp. Ik vind het mooi om te zien hoe Michael Jordan ervoor zorgt dat zijn teamgenoten het maximale uit zichzelf halen. Ik ben ook zo, ik moet druk ervaren. Als er uitdagingen ontstaan doe ik er alles aan om deze om te zetten in een positief resultaat.”

Julia: “Wat doe je graag in je vrije tijd?”

Guillaume: “In mijn vrije tijd voetbal ik graag en maak ik tijd voor mijn familie. Met mijn kinderen hooghouden in huis bijvoorbeeld. Ook vind ik het leuk om met mijn vrouw Maria lekker op de bank te Netflixen.”

Julia: “Ben je een ochtend- of een avondmens?”

Guillaume: “Ik ben echt een ochtendmens. Voor ik naar werk ga neem ik de tijd om mijn kleren netjes te strijken, de vaatwasser te doen, op te ruimen. Ik neem in de ochtend lekker de tijd. Als alles netjes is, dan kan ik mijn dag beginnen.”

Julia: “Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt? En welke reis zou je graag nog een keer willen maken?”

Guillaume: “Mijn mooiste reis was naar mijn moederland, de Molukken. Ik was toen met mijn ouders en mijn broer. Mijn opa en oma zijn na jarenlange inburgering terug gegaan naar hun land van herkomst. Zij hebben daar een huis gebouwd in Ambon-stad. Dat was echt even thuiskomen. Ik zou graag nog een keer terug willen, samen met mijn vrouw en kinderen.”

Julia: “Waar ben je het meest trots op?”

Guillaume: “Mijn kinderen en mijn vrouw Maria natuurlijk. Dat is een inkoppertje. De kinderen doen het goed op school en zijn fanatieke voetballers aan het worden. Maria werkt en studeert al jarenlang en gaat altijd maar door. Binnen ons gezin houdt ze alle ballen in de lucht. Het is echt een doorzetter en ze heeft een groot hart.” 

Nu careerdesQ weer volop in beweging is werk ik als marketeer ook steeds meer samen met Guillaume en zijn team. Iedere week sluit ik aan bij hun overleg en valt het mij op dat ze elkaar als team echt versterken. Wat mij nog meer opvalt tijdens het overleg? Guillaume maakt graag gebruik van voetbal metaforen. Dus bij deze: als aanvoerder van het team ben jij zeker man of the match Guillaume! 

Liefs, 

Julia 
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details