Blog

Leer Lenneke (recruiter) beter kennen! 

14 juni 2023

Wanneer je bekend bent met careerdesQ, ken je Lenneke vast ook wel. Lenneke is één van onze recruiters en werkt inmiddels al enige tijd met veel plezier bij careerdesQ. Hoog tijd dus om haar te interviewen. Met Lenneke kletsen is altijd gezellig, dus dat het een leuk interview zou worden wist ik van tevoren al. Toch is het leuk om te zien dat je tijdens een interview altijd nieuwe dingen over iemand te weten komt. Lenneke vertelt onder andere over haar carrièreswitch, de reizen die ze graag ooit nog zou willen maken en haar passie voor koken. 

Julia: “Hoe ben je bij careerdesQ terecht gekomen?”
 
Lenneke: “Ik ben gestart bij zorgdesQ, maar na de GGD-projecten heb ik het werk wat onder de careerdesQ-klanten viel overgenomen. Na een tijdje ging Guillaume careerdesQ op zich nemen en toen heeft hij gevraagd of ik bij careerdesQ wilde gaan werken. Dat leek mij superleuk! Door de diversiteit, de uitdaging, de afwisseling en omdat het net een andere werkwijze is met andere opdrachtgevers en vacatures. Geen dag is bij ons hetzelfde.” 
 
Julia: “Heeft jouw carrièreswitch invloed gehad op je leven, zo ja, hoe?”
 
Lenneke: “Ik heb 11 jaar lang een schoonheidssalon gehad en ik heb in de corona-periode een opleiding tot doktersassistente gedaan, eigenlijk omdat ik toen meer de medische kant op wilde. Ik wilde in eerste instantie operatie-assistente worden, maar in de regio Noord-Brabant was het moeilijk daar een werken-leren plek voor te vinden, dus toen ben ik de opleiding doktersassistente gaan doen. In die periode werkte ik naast mijn stage twee dagen in de week bij zorgdesQ. Ik heb de opleiding afgerond, maar uiteindelijk ben ik er niks mee gaan doen omdat ze mij bij zorgdesQ een aanbod deden.’’
 
Lenneke: “Het heeft zeker invloed gehad op mijn leven, 100%. Ik heb nu vooral meer zekerheid, want zelfstandig ondernemen geeft gewoon weinig zekerheid. Ik mis het soms wel, het werk als schoonheidsspecialiste. Maar wat er toen vooral ontbrak was het hebben van collega’s om me heen. Natuurlijk had ik wel klanten, maar dat is toch anders dan deel uitmaken van een team. Ik mistte het om samen met collega’s te kunnen sparren.”
 
Julia: “Wat vind je het leukste aan werken bij careerdesQ?”
 
Lenneke: “Vooral het team vind ik heel fijn! Maar daarnaast ook de diversiteit en de uitdaging van het werk. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij careerdesQ.”
 
Julia: “Wat vind jij het meeste uitdagende aspect van jouw werk als recruiter?”
 
Lenneke: “Goede vraag. Ik denk het invullen van vacatures die bij een opdrachtgever al heel lang openstaan. Als dat lukt, geeft dat wel echt een kick.”

Julia: “Hoe ga jij om met stress op het werk?”
 
Lenneke: “Stress is een groot woord, maar ik heb wel zo’n drive dat ik graag iets goed wil doen en een doel wil behalen. Soms heb ik ook wel wat druk nodig, druk hoeft voor mij ook niks negatiefs te zijn. De manier van leidinggeven van Guillaume sluit daar goed op aan, hij kan je op een bepaalde manier stimuleren en motiveren. Hij neemt zijn hele team erin mee en dat werkt voor mij heel goed. Ik wil de lat steeds hoger leggen voor mezelf.”
 
Julia: “Hoe bouw jij sterke relaties op met kandidaten?”
 
Lenneke: “Omdat we veel uitzendkrachten hebben die voor een lange periode voor ons werken, bijvoorbeeld een opdracht voor een jaar, bouw ik wel sterke relaties op met mijn kandidaten. Ik plan af en toe een lunch of ik stuur een kaartje, maar tussendoor heb ik natuurlijk ook veel contact met ze. Dat vind ik ook belangrijk. Het is ook heel leuk wanneer je een band op kan bouwen.”

Julia: “Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit?”

Lenneke: “Ik vind het heel relaxt om lekker een koffietje te drinken met een vriendin, te lunchen of naar de kapper te gaan. Wanneer ik vrij ben moet Niels (mijn vriend) vaak werken, daarom vind ik het leuk om samen met vriendinnen wat te plannen.”

Julia: “Welke reis staat er nog op je verlanglijstje en waarom?”
 
Lenneke: “Ik heb zeker nog wensen. Ik zou graag naar Zuid-Amerika of Australië willen. Maar mijn vriend is niet zo’n fan van lang vliegen, dus voor nu gaan we naar Sicilië en daar heb ik heel veel zin in. Hij had zelf trouwens wel het idee om ooit naar New York te gaan, dat is zo’n 6 uur vliegen, dat lijkt me ook heel leuk!”
 
Julia: “Hoe zouden jouw vrienden en familie jou omschrijven?”
 
Lenneke: “Ze zouden 100% sociaal zeggen, maar verder vind ik het lastig. Ik heb trouwens wel ooit een traject gevolgd met een job coach, daardoor heb ik toen aan mensen uit mijn omgeving gevraagd of ze mij zouden willen omschrijven in een paar woorden. Al die antwoorden kwamen heel erg overeen. Dat waren woorden als integriteit, leergierig, doorzettingsvermogen, oplossingsgericht en het vermogen om te luisteren.’’

Julia: “Wat zou je ooit nog willen leren?”
 
Lenneke: “Ik vind koken echt heel leuk, we hebben ook een kookclub met vrienden. Ik zou wel nog beter willen leren koken, als ik meer tijd zou hebben. Niels heeft nu ook samen met een vriend een wijncursus gedaan en dat is echt leuk, die passie die ze hebben.’’

Sociaal, integer, leergierig, doorzettingsvermogen, oplossingsgericht en het vermogen om te luisteren: mooie eigenschappen die ik zeker in Lenneke herken! Het is dan ook niet gek dat Lennekes team net zo blij is met haar, als zij met haar team. Ben je nieuwsgierig naar de rest van team careerdesQ? De interviews met Yvon, Guillaume en Thirza kun je vinden op onze blogpagina

Liefs, 

Julia Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details