Blog

Leer Yvon (recruiter) beter kennen! 

3 mei 2023

Afgelopen week was het weer tijd om een careerdesQ-collega te interviewen. Yvon is inmiddels een aantal maanden werkzaam voor careerdesQ en nu al niet meer weg te denken uit het team. Het eerste wat mij te binnen schiet als ik iets over Yvon moet schrijven dan is het dat ze echt een bron van energie is. En dat kan ieder team wel gebruiken, toch?

Bij ieder interview word ik weer verrast door de antwoorden van mijn collega’s. Zo ook bij Yvon. Ze vertelt over haar studiekeuzes, haar volgende reis naar Nepal en haar favoriete vegan-gerecht om te koken. 

Julia: “Hoe ben je bij careerdesQ terecht gekomen?”

Yvon: “Toen ik een jaar werkzaam was bij zorgdesQ begon ik mijn werkplezier een beetje te verliezen. Ik heb toen een goed gesprek gehad met mijn leidinggevende Myrthe, Guillaume en Joris. Zij gaven toen aan dat careerdesQ verder uitgebreid werd. Ze vertelde me dat het doel was om voor careerdesQ vooral kandidaten te vinden die voor een duurzame arbeidsrelatie willen gaan. Dat voelde voor mij gelijk heel goed. Het is uitdagend, je werkt met zoveel verschillende bedrijven, cao’s, mensen met diverse eisen en heel veel verschillende beroepen. Vandaar dat ik toen ben ingestemd met deze verandering. Tot en met de dag van vandaag ben ik daar heel blij mee. Ik heb bij careerdesQ de uitdaging gevonden die ik zocht.” 

Julia: “Wat heb je gestudeerd?”

Yvon: “Ik heb Human Resource Management gestudeerd (HRM). Ik studeerde voorheen op de bloemenschool. Ik heb mijn bloem-opleiding gehaald, dat betekent dat ik mijn eigen bloemenzaak mag openen. Maar ik merkte in het tweede jaar dat het niet mijn ding was. Ik wilde andere dingen doen. Toen heb ik mijn studie afgemaakt en ben ik daarna bij allerlei andere opleiding langsgegaan. Ik ben toen bijvoorbeeld wezen kijken bij makelaardij opleidingen en ik heb een hoop studiekeuzetesten gedaan. Uit die testen kwam toen telkens dat ik iets in de Psychologie moest gaan doen. Maar dit wilde ik beide niet doen. De medewerker van de studiekeuzetest gaf mij vervolgens de tip om eens te gaan kijken bij de opleiding HRM. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik ben gaan kijken en ik was gelijk verkocht. Ik heb met heel veel plezier mijn opleiding gedaan, ik vond het jammer toen mijn studietijd voorbij was.” 

Julia: “Wat maakt jou een goede recruiter?”

Yvon: “Ik ben heel duidelijk in mijn communicatie naar zowel collega’s als kandidaten en opdrachtgevers. Ik kijk naar welke energieën een kandidaat heeft en of die passen bij de opdrachtgever. Ik merk dat mensen dat heel fijn vinden. Daarnaast heb ik korte lijnen met opdrachtgevers en kandidaten, waardoor ze precies weten wat ze kunnen verwachten en wat de status is. Ik merk dat dat gehele pakketje samen ervoor zorgt dat ik goede resultaten behaal en waardoor er ook plaatsingen plaatsvinden die voor de lange termijn zijn.” 

Julia: “Heb je op het gebied van werk een doel voor jezelf dit jaar?” 

Yvon: “Mijn doel is om mijn werkplezier te behouden. Want als dat niet zo is weet ik ook dat ik minder goede resultaten behaal. Tot nu toe is dat gelukkig ook zo. Ook omdat ik de vrijheid heb om in Breda te werken, in Oss, thuis of op een externe locatie. Die afwisseling van plek zorgt voor mij echt voor meer werkgeluk.” 

Julia: “Wat maakt een team volgens jou succesvol?”

Yvon: “Als iedereen goed op elkaar afgestemd is, dat iedereen van elkaar weet waar ze goed in zijn en wat iedereen leuk vindt. Open en zuivere communicatie. We zijn nog een klein team, maar het werkt heel prettig.”

Julia: “Hoe zouden jouw vrienden/vriendinnen jou omschrijven?”

Yvon: “Positief en energiek, doortastend, een tikkeltje eigenwijs en dominant. Maar vooral heel energiek.”

Julia: “Wat is jouw volgende vakantiebestemming?”

Yvon: “Dat is Nepal. Ik ga de Mount Everest beklimmen. Dat is in november. Oh wacht, ik heb nog een vakantie daarvoor haha. Ik ga eerst naar Slovenië een huttentocht doen van 6 dagen. In de Julische Alpen. Dat is ter voorbereiding eigenlijk van de Mount Everest. Ik ga in Nepal 19 dagen de Himalaya in, waarbij we als eerste naar Mount Everest base camp gaan en daarna verder het gebied gaan verkennen. Naar Slovenië ga ik in mijn eentje en naar Nepal samen met twee mensen die ik op een eerdere vakantie hebt ontmoet.”

Julia: “Wat is jouw nummer 1 reistip?”

Yvon: “Ga lekker uit je comfort zone, wees niet bang dat als je alleen gaat dat je niemand tegenkomt, want je komt echt heel veel mensen tegen. Geniet volop. Niet elke dag is leuk, maar dat is nooit zo. Geniet van de dingen die je leuk vindt. Ik hoor vaak om me heen dat mensen zeggen: ‘’wat stoer dat je alleen op vakantie gaat, dat zou ik ook eens moeten doen’’, maar je moet niks. Het kan zijn dat dat niet bij je past en dat is ook helemaal goed. Als jij liever naar een vier sterren hotel gaat en de hele dag lekker aan het zwembad wil liggen is dat ook goed. Doe vooral wat je zelf wilt, maar als je iets spannend vindt is het soms toch goed om het wel te doen. Gewoon durven.” 

Julia: “Wat is je lievelingsgerecht om te maken?”

Yvon: “Ik ben vanwege gezondheidsredenen sinds twee weken vegan. Ik was voorheen vegetarisch. Dus ik ben nog een beetje aan het experimenteren daarmee. Voor nu vind ik curry’s heel erg lekker. Dat maak ik dan met kokosmelk, dan is het lekker romig en toch plantaardig. Je kunt er zoveel verschillende groentes ingooien. Dus ik denk dat dat voor nu mijn favoriet is. Als ik nog een specifieke curry zou moeten noemen is het groene curry, met prei, broccoli, sugar snaps en boontjes.”

Julia: “Welke hobby zou je willen starten als tijd en geld geen rol zouden spelen?”

Yvon: “Ik vind het heel leuk om te hiken, ook in mijn eentje. Zowel in Nederland als in het buitenland. Ik hoor best vaak dat mensen zeggen dat ze het eng zouden vinden om dat alleen te doen. Dus ik zou als ik niet geld- en tijdafhankelijk zou zijn wel een inspirerende blog willen maken over hiken.”

Dat Yvon avontuurlijk is was mij al langer duidelijk. Maar toch zit ik weer met verwondering te luisteren wanneer ze vertelt dat ze de Mount Everest gaat beklimmen. Ben jij ook op zoek naar een nieuw avontuur? Schrijf je dan in bij careerdesQ zodat we samen met jou op zoek kunnen naar een nieuwe uitdaging of bekijk onze vacaturepagina.

Liefs, 

Julia 
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details