Blog

Minder zitten en meer bewegen: kantoor tips! 

27 februari 2024

Zit je voor je werk veel op kantoor? Dan is het gemakkelijk om vast te komen te zitten in een zittende levensstijl. En veel zitten? Daar wordt je lichaam niet blij van. Het kan negatieve effecten hebben op je gezondheid en welzijn. Gelukkig zijn er tal van handige tips die je kunnen helpen om minder te zitten en meer te bewegen gedurende je werkdag. Kleine veranderingen kunnen al veel goeds doen! 

Een zit-sta bureau is het ultieme hulpmiddel om actiever te zijn tijdens je werkdag op kantoor. Wissel af tussen staan en zitten, doe dit bijvoorbeeld om de 30 minuten. Dit zorgt ervoor dat je je energieniveau op peil houdt, het vermindert rug-, nek- en schouderklachten en je verbrand hiermee ook nog eens meer calorieën.  

Let er wel op dat je de stahoogte goed instelt. Hoe je dat doet? Houd je ellebogen in een hoek van 90 graden en houd je nek ontspannen en recht. Zodra je armen op het blad kunnen leunen en je nog steeds in een ontspannen houding met je armen in een hoek van 90 graden zit, dan heb je de ideale werkhoogte te pakken! 

Ga wandelen tijdens een vergadering. Vergaderingen kunnen een groot deel van je werkdag in beslag nemen, dus die tijd kun je goed gebruiken om wat beweging te integreren. Het is handig dat je zo’n wandelvergadering goed voorbereid. Plan bijvoorbeeld van tevoren de route, zodat je weet hoelang je ongeveer onderweg bent. Maak daarnaast een agenda, laat alle deelnemers hun eigen notities meenemen en zorg ervoor dat iemand belangrijke zaken die voortkomen uit de vergadering documenteert. Dit kan bijvoorbeeld door mee te typen op je telefoon of door spraakopnames te maken van belangrijke punten. 

Veel water drinken is natuurlijk altijd goed voor je gezondheid, maar het heeft ook nog andere voordelen! Het zorgt ervoor dat je regelmatig opstaat om je glas of fles weer te vullen en je zult vaker moeten lopen om naar het toilet te gaan. Ook dat zorgt voor weer voor meer beweging én kleine pauzes. 

Ben je tijdens je werkdag veel aan het bellen? Dan is dit een goede tip voor jou om makkelijk wat meer in beweging te komen. Maak er een gewoonte van om op te staan zodra je wordt gebeld en loop een rondje door het kantoor. 

Mijn laatste tip? Ga van minder zitten naar meer bewegen op kantoor door stapje voor stapje kleine aanpassingen te doen. Zo leer je jezelf nieuwe gewoonte aan. Het duurt gemiddeld 21 tot 66 dagen om een nieuwe gewoonte aan te leren. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag en verander je zittende levensstijl op kantoor!

Liefs, 

Julia 
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details