Blog

Omscholing en bijscholing: nieuwe carrièremogelijkheden ontdekken 

29 juni 2023

Wil je je professionele horizon verbreden of een compleet nieuwe weg inslaan? Dan is het tijd om je te verdiepen in bijscholing of omscholing. Bijscholing geeft werknemers de mogelijkheid om zich verder te specialiseren of hun kennis te verbreden en hun vaardigheden te verbeteren. Omscholing biedt werknemers de kans om een nieuwe passie te volgen. Het opent deuren naar geheel nieuwe carrièremogelijkheden. Het kan soms een uitdaging zijn om keuzes te maken over hoe je dit wilt aanpakken. Hoeveel tijd wil je er bijvoorbeeld aan besteden? Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Hoe blijf je gemotiveerd? In deze blog vind je een aantal handige tips!  

Bijscholen 

Bijscholing is een waardevolle investering in jezelf, waarmee je je carrièremogelijkheden vergroot. Je kunt je verder verdiepen in een onderwerp wat jou interesseert of je kunt je kennis verbreden. Daarnaast leven we in een wereld die voortdurend verandert. Veel werkgevers zijn daarom op zoek naar werknemers die bereid zijn zichzelf te blijven ontwikkelen. Maar onthoud wel dat jouw eigen motivatie natuurlijk het belangrijkst is en de sleutel is tot succes!

Het maken van keuzes op dit gebied is niet altijd simpel. Wat wil je doen, welke opties zijn er en hoe zorg je ervoor dat je er het beste uit kunt halen? Om je op weg te helpen, kun je in ieder geval beginnen met het volgen van deze tips:

Omscholen 

Bijscholen gaat om het verbreden of verdiepen van je kennis. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op een punt komt waarbij je een totaal nieuwe richting in wilt slaan en jezelf wilt omscholen. Misschien heb je een nieuwe passie ontdekt en besluit je die na te streven. Het volgen van een passie geeft een gevoel van voldoening, en dat is precies wat je wilt ervaren in je werk: iets doen wat je écht leuk vindt en energie geeft. Naast het najagen van je passie kan het ook voorkomen dat je de behoefte voelt om iets anders te gaan doen dan wat je momenteel doet, maar dat je nog zoekende bent naar welke richting dat moet zijn. In dat geval moet je op zoek naar iets wat past bij jouw waarden en interesses. Het bepalen van de richting en hoe je dit kunt aanpakken kan uitdagend zijn. Hier zijn een aantal tips die je een duwtje in de goede richting kunnen geven:

Het ontdekken van nieuwe carrièremogelijkheden kan spannend en uitdagend zijn, maar zeker de moeite waard. Of je gaat bijscholen of omscholen, het is belangrijk om gemotiveerd te blijven en je successen te vieren, hoe klein ze ook zijn. Dan kom je al een heel eind. In dit interview met recuiter Lenneke lees je hoe zij haar carrièreswitch heeft ervaren en wat het haar heeft opgeleverd. Een leuk voorbeeld om te lezen! 

Liefs, 

Julia
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details