E-recruitment

Wist je dat het merendeel van de werkzoekenden via-via een baan vindt? Uit ervaring blijkt dat vrienden en bekenden elkaar zowel online en offline wijzen op openstaande vacatures. Social media is daarom een uitermate geschikt platform voor het uitdragen van successen en het delen van mooie verhalen en ontwikkelingen. Dit draagt bij aan de naamsbekendheid van je organisatie, zeker wanneer relaties en medewerkers als ambassadeur de boodschap van de organisatie gaan delen in hun eigen unieke netwerk. Door de likes, shares en reacties ervaren medewerkers waardering vanuit hun netwerk voor hun werk. Dat maakt ze trots! Tevens zorgt het voor een enorm bereik bij het verspreiden van berichten over de organisatie en/of openstaande vacatures.

Als specialist op gebied van E-recruitment en het binden en boeien van mensen, delen graag onze kennis en ervaring om onze opdrachtgevers ook op dit gebied te versterken.

Werkwijze E-Recruitment


Inventarisatie wensen en behoefte

We starten door de wensen en behoeften op te halen.

Samenstellen maatwerk programma

We vertalen de wensen en behoeften naar doelen en stellen wij een maatwerkprogramma samen dat hierop aansluit.

Activeren en trainen van ambassadeurs

Samen gaan we medewerkers en relaties motiveren tot ambassadeurs en inspireren tot het maken en plaatsen van leuke berichten gelinkt aan de organisatie.

Creeëren van unieke content

We zetten redacteuren in op locatie en we voeren campagnes met vacatures op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram.

Delen van de boodschap

Met unieke software zorgen we voor optimaal gebruiksgemak en een blijvend resultaat met social media.

Rapporteren, evaluatie en advies

Met regelmaat maken wij voor je inzichtelijk wat de behaalde resultaten zijn, samen evalueren en adviseren je over de voortgang.

Meer weten? Neem contact met ons op via 085-2732252.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op