Werving en selectie

Wij zijn je ook van dienst als er behoefte is aan een permanente invulling van de vacature(s). We gaan dan aan de slag op basis van werving en selectie. Samen met onze klanten bepalen we de wervingsstrategie en de vereisten waaraan de kandidaat moet voldoen. We hebben een eenvoudige maar effectieve werkwijze en vervullen vacatures in diverse branches:

  • Administratief
  • Logistiek
  • Commercieel
  • ICT & Automatisering
  • Klantenservice
  • Facilitair

 

Werving en selectie in diverse branches door careerdesQ

Om de juiste match te maken, is het screenen van een CV niet meer genoeg. Het gesprek aangaan met jou als werkgever en met de kandidaat is hierbij essentieel. Wanneer we beide partijen goed leren kennen, kunnen we de juiste matches maken tussen opdrachtgevers en personeel.

  • We matchen niet alleen op hard skills, maar juist ook op soft skills.
  • Betrokkenheid, enthousiasme, openheid en professionaliteit staan centraal binnen onze samenwerking.
  • We hebben persoonlijke aandacht voor eenieder die met of voor ons werkt.

 

Vrijblijvend een afspraak plannen?

Kunnen wij jou helpen bij het werven en selecteren van personeel en sluit onze werkwijze aan bij jouw zorgorganisatie? Neem dan eens contact met ons. We plannen graag een kennismakingsgesprek.

Werkwijze


Werving en screening

Vanuit een duidelijke opdracht maken we een voorselectie van geschikte kandidaten en wordt per kandidaat een uitgebreid antecedenten onderzoek uitgevoerd.

Persoonlijk gesprek

Er worden geschikte kandidaten geselecteerd op diverse hard- en soft skills. Vervolgens voeren wij met geschikte kandidaten een persoonlijk gesprek om een compleet beeld te krijgen.

Voordracht van selectie

De uiteindelijke selectie wordt aan je voorgedragen en samen bespreken we welke kandidaten voor een kennismakingsgesprek worden uitgenodigd.

Kennismakingsgesprek

Er worden kennismakingsgesprekken georganiseerd op een door jou gekozen locatie, datum en tijdstip. Het is bij zorgdesQ gebruikelijk om de consultant aanwezig te laten zijn bij het eerste gesprek ter ondersteuning van het proces.

Verdere procedure

Na het eerste gesprek bepaal je met welke kandidaat de procedure wordt vervolgt en hoe de verdere procedure er uit ziet. Doorgaans is dat een tweede gesprek en een arbeidsvoorwaardelijk gesprek.

Afronden

Pas nadat jullie in het arbeidsvoorwaardelijk gesprek tot wederzijds akkoord komen voor in dienst treden, brengt careerdesQ de werving en selectie fee in rekening voor de bewezen diensten.

Interesse om met ons samen te werken? Neem contact met ons op via 085-2732252.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details