Vacature financieel medewerker


Ben jij iemand die… graag het overzicht houdt, geldzaken altijd op orde heeft, nauwkeurig is en oog voor detail heeft? Kun je op alles volmondig ‘ja’ zeggen? Dan is de kans groot dat er een financieel medewerker in jou schuilt. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over de functie. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

Bekijk vooral ook onze verschillende openstaande vacatures. Het maakt niet uit of je weinig of veel financiële ervaring hebt. Team careerdesQ zet zich dagelijks in om financiële toppers aan hun droombaan te helpen.

Geen vacatures gevonden

Waarom kiezen voor careerdesQ?

 

Wat is een financieel medewerker?

Als financieel medewerker ligt de kern van je werkzaamheden in het verwerken en controleren van financiële gegevens en cijfers. Een belangrijke en verantwoordelijke functie waarbij je dagelijks nauwkeurig en gestructureerd werkt.

Zit er een fout in een van de binnengekomen facturen? Dan aarzel je geen seconde en neem je contact op met de klant om na te vragen waar het mis is gegaan. Zo weet je zeker dat aan het einde van de maand en het financiële boekjaar alle cijfers kloppen en de administratie up-to-date is. 

Dit zijn je belangrijkste taken:

 

Een dag van een financieel medewerker

Als financieel medewerker werk je bij de meeste bedrijven in een team op de administratieve afdeling. Dat is fijn wanneer je twijfelt over bepaalde afschriften of opvallende zaken. Voor je bedrijf ben je de rots in de financiële branding. Maar weet je ook hoe een dag van een financieel medewerker er ongeveer uitziet? De kerntaken zijn bij de meeste bedrijven hetzelfde, toch kunnen de werkzaamheden iets verschillen. Kijk daarom altijd goed bij de functieomschrijving wat ze verwachten.

Werkdag van een financieel medewerker

Je start je werkdag samen met je collega. Nog voor jullie je in de wereld van cijfers duiken, besluiten jullie dat het eerst tijd is voor een kop koffie. Bij het koffiezetapparaat praat je nog even kort bij met collega’s van andere afdelingen. Iemand had nog een vraag over een declaratie. Die heb je meteen blij gemaakt door hier antwoord op te geven. 

Vervolgens start je jouw laptop op en loop je de binnengekomen mailtjes na. Je ziet dat je nog een reactie hebt gekregen op de vraag waar een factuur over ging. Je zorgt altijd dat je iedere factuur inboekt die van boven tot onder klopt. Daarna ga je verder met het structureren van je mailbox en maak je een lijst met prioriteiten. 

Dan is het tijd om alle binnengekomen facturen te verwerken, een aantal facturen uit te sturen en declaraties te verwerken. Natuurlijk houd je alles in je administratie nauwkeurig bij. Na het bijwerken is het tijd voor het wekelijks financieel overleg. 

Voor je het weet is het alweer bijna tijd om af te sluiten. Je werkt nog wat mailtjes weg en hebt contact met een aantal klanten over de betaling van facturen. Zo, dat zit er ook weer op.

 

Financiële vacatures bij careerdesQ

Bedrijven gebruiken verschillende functietitels bij financiële vacatures. De term financieel medewerker, financieel administratief medewerker of salarisadministrateur komen het meest voor. Daardoor verschilt het per bedrijf wat je precieze werkzaamheden worden. Weet je van jezelf waar je krachten liggen en zoek je een goede match? Loop vooral eens bij ons binnen. Samen kijken we welke financiële vacatures je niet aan je voorbij mag laten gaan.

Misschien zit jouw ideale match er op dit moment niet bij. Schrijf je dan in om op de hoogte te blijven van de nieuwste commercieel medewerker vacatures. Via een mail hoor je dan als eerste wanneer we dé baan voor je hebben gevonden.

 

Salaris financieel administratief medewerker

Zelf draag je zorg voor het goed en op tijd verwerken van de salarissen van medewerkers. Daarom is je eigen salaris zeker niet onbelangrijk. Er is geen speciale cao voor financieel medewerkers. De hoogte van het salaris hangt deels af van de bedrijfstak waarin je gaat werken. Daarnaast kijken ze ook naar je opleiding en ervaring. 

Vraag ook naar de secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een goed salaris zijn reiskostenvergoeding, een telefoon en laptop van de zaak zeker onderdelen die niet mogen ontbreken. Kijk daarom altijd naar het totaalplaatje.

 

Wij vinden je droombaan

CareerdesQ is werkzaam in meerdere provincies. We focussen ons op Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Limburg. Een lokale en oprechte persoonlijke aanpak is waarmee we ons onderscheiden van andere uitzendbureaus. We zijn pas tevreden wanneer we voor jou de beste match hebben gevonden. Kom eens langs en ervaar zelf de voordelen van onze aanpak. 

Wil jij in een van deze regio’s werken en is de financiële wereld jou op het lijf geschreven? Schrijf je dan snel bij ons in, dan gaan wij op zoek naar dé vacature voor jou.

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vereisten voor een functie als financieel medewerker?

Om aan de slag te gaan als financieel medewerker, is het belangrijk om nauwkeurig te zijn, oog voor detail te hebben en goed overweg te kunnen met geldzaken. Ervaring in financiële administratie is vaak gewenst, maar niet altijd vereist.

Welke taken vallen onder de verantwoordelijkheid van een financieel medewerker?

Als financieel medewerker ben je verantwoordelijk voor het verwerken en controleren van financiële gegevens, inclusief facturering, boekhouding, debiteuren- en crediteurenadministratie en het bijhouden van de salarisadministratie. Daarnaast onderhoud je contacten met klanten en leveranciers.

Wat verdient een financieel medewerker?

Het salaris van een financieel medewerker varieert afhankelijk van de bedrijfstak, opleiding en ervaring. Het is ook belangrijk om naar de secundaire arbeidsvoorwaarden te kijken, zoals reiskostenvergoeding en andere voordelen.

 

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details