Vacature administratief medewerker


Ben je een meester in het organiseren van informatie, plannen en houd je altijd het overzicht? Dan zijn veel bedrijven op zoek naar een administratieve topper zoals jou. Kom je net kijken in het werkveld of ben je toe aan een nieuwe uitdaging als administratief medewerker? Bij careerdesQ zetten we alle opties van droombanen onder elkaar. Dat scheelt je een hoop uitzoekwerk. 

Weet je niet helemaal zeker wat de juiste volgende stap in je carrière is? De deur staat bij ons altijd open voor een gesprek. Zo vinden we binnen een handomdraai de best passende vacature administratief medewerker voor jou.

Geen vacatures gevonden

Waarom careerdesQ?

 

Een dag van een administratief medewerker

Heb je al een administratief medewerker vacature op het oog? Dan wil je natuurlijk wel eerst weten waar je aan begint. Per bedrijf verschilt wat je uiteindelijke taken zijn. De functieomschrijving van een administratief medewerker is een globaal overzicht van je belangrijkste werkzaamheden.

Een globale werkdag ziet er ongeveer zo uit:
Het is kwart voor negen. Je bent lekker op tijd aanwezig zodat je rustig op kunt starten. Bij het koffiezetapparaat praat je bij met een paar andere vroege vogels. Zo krijg je meteen mee wat er bij anderen speelt. Dan is het tijd om je mailbox bij te werken. De mailtjes die je snel kunt beantwoorden werk je weg en de andere mailtjes plan je in op basis van prioriteit. Zo houd je alles lekker overzichtelijk.

Later in de ochtend schuif je aan bij een vergadering en werk je daarna de notulen en actiepunten uit. Na wat telefoontjes en mailtjes wegwerken is het alweer tijd voor de lunchpauze.

Na de pauze is het tijd voor de factuuradministratie. Een belangrijke en secure taak. Hierbij verstuur, boek en verwerk je de facturen. Je werkt dan de dossiers nog even bij en schoont voor de laatste keer van de dag je mailbox op.

 

Soorten functies

Heb je al gekeken naar onze administratieve vacatures? Dan is het je misschien al opgevallen dat de functie soms bestaat uit meerdere deelfuncties. Dit klinkt spannender dan dat het is. Het gaat vaak om een net andere functietitel of een aantal werkzaamheden die afwijken. 

Het meest voorkomende functieprofiel is die van een bedrijfsadministratie medewerker. Daarnaast kennen we de financieel-administratief medewerker, secretarieel medewerker, receptioniste en managementassistente.

 

Gemiddeld administratief medewerker salaris

Wat een administratief medewerker verdient, hangt van het een en ander af. Zo verdient iemand met meer ervaring als administratief medewerker meer dan wanneer je starter bent. Ook je opleiding, locatie en het aantal uren dat je werkt hebben hier invloed op.

Salarisonderhandelingen zijn voor veel mensen spannend. Want wat ben je waard? Team careerdesQ helpt je graag op weg. Met een aantal praktische tips ga je goed voorbereid het gesprek aan. Zo krijg je niet alleen de baan van je dromen, maar ook een goed salaris.

 

CareerdesQ helpt bij het vinden van jouw droombaan

CareerdesQ onderscheidt zich van de grote vacature aanbieders door de oprechte persoonlijke aanpak. Het zoeken van een nieuwe uitdaging is een spannend traject. Dat begrijpen we als geen ander.

Kom eens bij ons langs voor een persoonlijk gesprek. We zetten de koffie vast voor je klaar en nemen alle tijd om te achterhalen welke vacature voor jou de beste match is. Ook komen we tussendoor bij jou langs als we in de buurt zijn om te vragen hoe het met je gaat.

 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een secretaresse en een administratief medewerker?
De term administratief medewerker is een verzamelbegrip voor subfuncties, zoals secretaresse. Afhankelijk van het bedrijf verschillen de taken en werkzaamheden. De nadruk bij de functie van secretaresse ligt op het opstellen, uitwerken en afhandelen van schriftelijke en mondelinge communicatie.

Wat zijn de taken van een administratief medewerker?
Per bedrijf verschilt het wat concreet je taken zijn als administratief medewerker. Dagelijks voer je uiteenlopende werkzaamheden uit zoals: beantwoorden van telefoontjes, post verwerken, e-mails beantwoorden, documenten opstellen, dossiers bijhouden, afspraken maken, agendabeheer en facturen opstellen, versturen en verwerken.

Wat verdient een administratief medewerker?
Het salaris van een administratief medewerker hangt af van je leeftijd, opleiding, ervaring, bedrijf en het aantal uur dat je werkt.

Welke opleiding moet je volgen om als administratief medewerker aan de slag te gaan?
Bij een administratieve functie heb je vaak een mbo-opleiding nodig. Als administratief medewerker zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden. Een hbo-opleiding boekhouden of bedrijfsadministratie zorgt dat je blijft groeien.

 

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details